Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] AMD FX czy Phenom II

Gutterman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciał bym w najbliższej przyszłości zmodernizowac mojego blaszaka I mam Dylemat czy kupic AMD Phenom II x4 975 3.6ghz czy o połowe tańszy AMD Fx 4100 4x3,6 ghz cach 12mb 95w. Dlaczego one sa takie tanie i takie dobre?? Prosze o pomoc bo niechce sobie kupic Gó**a

Opublikowano

Intel to wyższa półka.

Z tych 2 to ten FX NIE Jest zły Jesli bedziesz robił OC to phenom jak nie to FX bo wcale tak nie odstaje i pociągnie większość

Opublikowano

Jebać intele. Buldożer z serii FX jest ponoć słaby, tani, ale nie jest taki wydajny, ew. po podkręceinu. Ja sobie kupię Fenoma dwójke.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up Psssst bo jest gówniany.

Ma 60000000 rdzeni, 20000 tysięcy GHz.

A i tak jest słabszy od i5.

Ułomny jesteś czy po prostu idiota że nie rozumie że on nie che intela?
Opublikowano
Tylko dlaczego on jest taki tani on musi byc o jakies funkcje uboższy w takim razie

@upx2 -Top pytał się w tym poście dlaczego FX jest do dupy i ja dałem wyniki na których widać wyraźnie że piramidka wydajności wygląda tak;

i5

:

:

\ /

Phenom II

:

:

:

:

:

:

:(Far, far away)

:

\ /

FX

Opublikowano

No jest chujopwy ale dla zastosowań domowych czy nawet jakiś mało wymagających gier to akurat.Nie to że jestem fanboyem FXów ale ten akurat w swojej cenie nie jest taki tragiczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...